Navigation


Amfetamin

När årtionde av de 30 finns amfetamin trodde att han hade funnit en mirakelmedicin. Han fann snabbt att ökad fysisk och intellektuell prestationsförmåga, härdning depression, hjälper till i viktminskning planer på att undertrycka aptit. AmfetaminMed tiden började han se att deras effekter på lång sikt är till skada, i synnerhet eftersom de har tillverkat vana. Den person som använde successivt högre doser behövs för att uppnå samma effekter och började upptäcka olika psykiska och fysiska sjukdomar direkt orsakade av amfetamin. Nu i medicin användning är mycket begränsad för vissa sjukdomar.

Är kemiskt besläktade med adrenalin, ett hormon som stimulerar vår kropp utsläpp för att möta situationer av stress som rädsla, spänning eller fysisk aktivitet.

Den viktigaste effekten av amfetamin utförs på hjärnan, är personen mer alert, kan utföra mer motion, även beskrivs en ökning av mental prestationsförmåga. Studier har publicerats där det finns en ökning av IQ med 8 procentenheter i genomsnitt.Recept

Amfetamin användes främst för att behandla narkolepsi, ett sällsynt tillstånd där patienten tenderade att sova oavbrutet.

Senare använder ökade och har använts för behandling av depression och Parkinsons sjukdom och behandling av nattlig enures och hyperaktiva barn. I dessa, paradoxalt nog, amfetamin har en lugnande effekt som gör dem lättare att anpassa sig.

Under femtiotalet användes som hungerdämpande preparat, dvs kemikalier som minskar aptiten och främja viktminskning. Inledningsvis fanns det en stor eufori och föreskrivna urskillningslöst. Snart började de höra rop av larm, men tyvärr när det började att agera och det fanns tusentals människor beroende av amfetamin, särskilt kvinnor. Med dem finns det inget fysiskt beroende till andra droger, men det finns viktiga psykologiska störningar om det finns ett abrupt utsättning. Beskrivs som en allvarlig nedgång i humör, trötthet och ökade utländska aptit och sömnstörningar. Den viktigaste konsekvensen är en djup depression som förekommer i alla fall.Risk

På 60-talet började utveckla en aura runt amfetamin det har blivit ett kulturellt drag av vårt samhälle.

Då började tillverka och distribuera olagligt i piller och injicerbara former. Unga instabil. missanpassade, söker en flykt amfetamin i samhället som de inte höll. Vilket har hänt med andra droger, och särskilt dess pris, var dess tillgänglighet på apotek missbrukare gjort i många fall tvingas att begå brott. Människor som blir beroende av amfetamin blidka att utveckla aggressivt och våldsamt beteende samt olyckor. De tenderar att ha intellektuella blockeringar som orsakar olika typer av hallucinationer. Kronisk beroende kan ge liknande symptom som schizofreni. Symptom på akut förgiftning är huvudvärk, tremor, rastlöshet, pratsam, hjärtarytmier, svettningar och störningar tarm. I extrema fall, kramper, medvetslöshet och även hjärnblödningar.

 


Språk

Spanska Engelska Tyska Franska Ryska Japanska
Portugisiska Svenska Italienska Nederländska Grekiska Kinesiska

Reklam


Stockholm VäderAndra droger


Links