Navigation


LSD

Lysergsyradietylamid, mer känd under sina initialer på engelska LSD är en hallucinogen drog som i små doser, producerar kraftfulla effekter. Under en "resa" (resa) kan ta från åtta till 24 timmar, går in i personen en surrealistisk värld av ljusa färger och en mängd förvirrande tankar sensanciones som kan variera från glädje och eufori mer intensiv fruktansvärda tankar om rädsla och rädsla


lsd De psykologiska effekterna (i folkmun kallat en "tripp") varierar kraftigt från person till person. Viktiga faktorer är användarens sinnestillstånd då preparatet intas, i vilken miljö det sker och doseringen. Om man mår psykiskt dåligt, är upprörd eller på dåligt humör ökar risken för en obehaglig upplevelse, som vanligtvis kallas en snedtripp. Generellt styr användarens sinnestillstånd och miljö rusets beskaffenhet mer än doseringen. Ovana personer kan drabbas hårt av det kraftiga rus ett intag ger på grund av den intensiva och abnorma upplevelsen. Drogen påverkar personens uppfattning av verkligheten och ovana användare kan få ett kraftigt påverkat omdöme.

Personen kan även uppleva en känsla av ökad förståelse eller insikt, exempelvis av världsalltet, socialt, och personligen. LSD ger i vissa fall upphov till transpersonella upplevelser. Där ingår upplevelser som sträcker sig utanför den etablerade psykologin. Det kan röra sig om mystiska upplevelser, möten med övernaturliga eller allvetande varelser, arketyper och medvetenhet om kosmos uppbyggnad.

Ett omdiskuterat fenomen benämnt "flashbacks" som 20–28% av användare rapporterar är korta episoder av de psykologiska upplevelserna långt efter drogens verkan är över, vanligtvis dagarna efter. Det finns i nuläget ingen definitiv förklaring av detta fenomen.

Recept

Under många år var dietilalamida syra diethylamide eller LSD, känd endast av ett litet antal psykiatriker eller psykoterapeuter, som fann någon nytta av det i studien av psykiska sjukdomar. Men på sextiotalet, på grund av den propaganda som på det faktum att LSD skulle kunna göra en "bättre förståelse av det inre jaget, drogmissbruk sprids snabbt. Dock har kokain minskat påtagligt idag, men fortfarande regelbundet använda några ungdomar.

Numera är de flesta LSD framställs illegalt, att få några gram narkotika, stora summor pengar på svarta marknaden.Tillverkning

Pure LSD är lite smaklös och färglös, som erhålls från en svamp mjöldryga. När syntetiserade, utspädda tusentals gånger med vatten, blanda små mängder LSD upplöst med vatten, tillsammans med en inert bas bildar färgade tabletter eller piller av ovanliga former, eller för att de sätter några droppar i Sugar Land konsumtion.

Mjöldryga är mycel av en svamp, Claviceps purpurea, som växer på vissa gräs, särskilt råg. Förorening av anläggningen görs genom att den stämpel vid tiden för blomningen, och svampen växer i äggstocken där de bildar en stor sclerotium eller mjöldryga svart, ersätter utsäde och innehåller olika ämnen på vilken typ av alkaloider bland vilka ergotoxine och ergotamin.

 

Risk

LSD fungerar genom att ändra det sätt på vilket meddelanden sänds mellan olika hjärnceller. Några uppspelta hjärna nervbanor. Sensorisk eller sensorisk meddelanden från ögon, öron och andra sinnen, inte får någon typ av filtrering, släppa torrents av information gjorde medvetna områden i hjärnan. Dessa idéer eller koncept, som normalt lagras separat i hjärnan är anslutna, producerar fantastiska arter av mentala associationer. Också i det omedvetna minnen olvidades kan återkomma med stor klarsyn och tydlighet i huvudet på den enskilde.

Ur fysisk synvinkel, kan läkemedlet orsaka illamående, yrsel, skakningar, okoordinerat och mydriasis eller utvidgning av elever i ögonen på människor som har kontinuerlig drift.

LSD har inga fysiska beroende, i den meningen att de som äter den regelbundet, inte blir fysiskt sjuk cuandola sluta dricka. Däremot kan effekterna av en "resa" vara mycket farligt. Ofta de som använder LSD har ofta allvarliga sociala eller personlighet och psykiskt i riskzonen för narkotikaberoende.

 


Språk

Spanska Engelska Tyska Franska Ryska Japanska
Portugisiska Svenska Italienska Nederländska Grekiska Kinesiska

Reklam


Stockholm VäderAndra droger


Links